studiebegeleiding in Rotterdam

Studiebegeleiding in Rotterdam

Heb jij moeite met studeren en ben je daardoor op zoek naar effectieve ondersteuning? Combineer jij je studie met het ouderschap of een baan en wil je daarom efficiënter leren? Wie tijd en energie in zijn studie steekt, wil goede resultaten behalen. Het is dan ook erg frustrerend wanneer dit niet lukt. Gelukkig kunnen de gespecialiseerde studiebegeleiders van Studielab jou hierbij helpen.

Hulp bij het studeren

Wanneer studeren niet (meer) goed gaat, kunnen daar uiteenlopende redenen voor zijn. Veel studenten kampen bijvoorbeeld met faalangst, concentratieproblemen of examenstress. Ook zien we dat de begeleiding op veel hogescholen en universiteiten helaas minimaal is. Studenten krijgen steeds meer studievrijheid. Dit is voor sommige studenten erg prettig, maar kan ook leiden tot problemen bij studenten. Bijvoorbeeld bij mensen die moeite hebben met plannen. Het maken van een deugdelijke planning is dan ook een belangrijk speerpunt van onze studiebegeleiding. Daarnaast helpen onze ervaren studiecoaches ook studenten die kampen met dyslexie, autisme, ADHD of een (chronische) ziekte. Studiebegeleiding in Rotterdam is daarmee aan te bevelen aan iedere student die zijn studievaardigheden wil uitbreiden en efficiënt wil leren studeren.

Studiebegeleiding in Rotterdam op locatie

Wie studiebegeleiding zoekt in Rotterdam, kan onder andere terecht bij Ginger. Zij is een gespecialiseerde studiebegeleidster en studiecoach. Ginger heeft een wetenschappelijke achtergrond op het gebied van Social and Behavioural Sciences en behaalde onder meer een Master in de Klinische Psychologie. Ginger is naast haar werkzaamheden voor Studielab werkzaam als intern begeleider bij een opleidingscentrum. Daardoor heeft zij een brede expertise ontwikkeld in het begeleiden van studenten. Onze studiebegeleiding in Rotterdam kan daarom helpen bij het wegnemen van uiteenlopende studieproblemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan motivatieproblemen, stress, studieontwijkend gedrag en moeite met plannen. Bovendien is Ginger een ervaren studiecoach voor studenten met special educational needs. Onder andere psychosociale problemen, ADHD, dyslexie, dyscalculie, stoornissen in het Autistisch spectrum(ASS) en auditieve of visuele beperkingen.

Ook voor (volwassen) deeltijdstudenten

De effectieve methodes die onze studiebegeleiders gebruiken, zijn geschikt voor bijna alle studenten. Zo is onze (online) studiebegeleiding ook geschikt voor studenten die hun studie combineren met ouderschap of werk. De studiebegeleiders van Studielab werken praktisch en doelgericht. Dankzij hun sociaalwetenschappelijke achtergrond beschikken zij echter ook over de juiste coachende vaardigheden.

Wil je meer weten over de studiebegeleiding van Studielab? Stel hieronder dan geheel vrijblijvend je vraag.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *