Gastblog geschreven door Fabian

Je studententijd is bij uitstek de periode om dingen uit te proberen. Natuurlijk heb je als student tegenwoordig ook al heel wat verplichtingen, maar doordat je meestal nog niet de verantwoordelijkheid van een gezin, een koophuis en een 9 tot 5 baan hebt is er relatief veel ruimte voor experimenten. Bovendien ben je als student (gelukkig!) vaak nog avontuurlijk ingesteld en heb je nog een heel leven voor je. Tijd dus om nu alvast te ontdekken hoe jij in jouw toekomst kunt investeren!

Gebruik je tijd om slim te investeren

De meeste studenten hebben tegenwoordig geen zeeën van tijd meer, maar profiteren wel van de voordelen van een flexibele werk- en studieweek. En dat komt goed uit, want tijd en flexibiliteit zijn je beste vrienden indien je iets nieuws wilt leren. Niet achteraf terugkijken en denken 'had ik maar', maar realiseren dat iedere seconde waardevol is en je dus nu de kans hebt om een goede financiële bodem voor later te leggen.

Hoe gebruik je tijd in je voordeel?

Tijd is je beste vriend wanneer jij nu al wilt investeren in later. Investeren is een wijd begrip, maar ik houd het simpel. Er zijn 2 manieren van investeren: het investeren van je tijd en het investeren van je geld. Je kunt natuurlijk tijd investeren in leuke dingen doen (ook belangrijk!) en geld kun je gebruiken om lekker te eten en te shoppen (ook leuk op z'n tijd). Het is echter verstandig om nu alvast een beetje tijd en geld voor je te laten werken. Daarvoor is het belangrijk dat je 'geld' en 'tijd' niet meer als onafhankelijk onderdelen blijft zien.

De cocktail van succes

Wat gebeurt er als je de twee niet meer als ‘oneindig’ ziet en stop met ze te beschouwen als twee losse componenten? Dan krijgt de geheime cocktail van succes. Je draait de rollen om. In plaats van dat jij achter het geld aan hobbelt, ontdek je of je geld en de tijd voor jou kunt laten werken.  Beginnen met beleggen kan al vanaf een kleine inleg (gouden regel = leg nooit geld in dat je niet kan missen, beleggen brengt immers risico's met zich mee). De mate van risico verschilt echter per belegging en je kunt het zo offensief of progressief aanpakken als je zelf wilt. Laat je echter wel goed informeren en verdiep je eerst in hoe je kunt beginnen met investeren, bijvoorbeeld via beleggen voor beginners.

Als je de tijd en geld slim kunt combineren en er lol in krijgt, dan ontdek je de echte kracht van investeren. Elke dag bouw je momentum op. In het begin zul je nog er nog niet veel van merken, maar dat is ook nog niet het doel. Uiteindelijk is het doel dat je investeringen groeien, zodat je na straks een extra zakcentje hebt. Bovenal is beleggen echter een leuke manier om actief met je financiën bezig te zijn en iets meer te leren over de financiële markten. Wie weet heb je na je afstuderen nog wat aan die kennis!

 

 

Hulp nodig bij het afstuderen? Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Eerlijke tarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *