Waarom kiezen voor scriptiebegeleiding van Studielab?

Wij begeleiden hbo- en wo-studenten van alle opleidingen die het schrijven van een scriptie lastig vinden. Ook helpen wij vaak studenten die geen of weinig begeleiding krijgen vanuit hun instelling of de scriptie moeten herkansen. Wil je extra efficiënt aan de slag en sneller afstuderen, bijvoorbeeld omdat je jouw studie combineert met werk of een gezin? Ook dan kunnen onze scriptiebegeleiders helpen! Daarnaast hebben veel van onze scriptiebegeleiders expertise in het begeleiden van studenten met faalangst, adhd, autisme, perfectionisme, een (chronische) ziekte of beperking.

Wij bieden scriptiebegeleiding aan in heel Nederland en België, zowel online als face-to-face!

 

Gratis telefonische intake aanvragen.
Score studielab reviews

Onze voordelen:

Ervaren begeleiders

Wij stellen hoge eisen aan onze begeleiders. Ze zijn bijvoorbeeld gepromoveerd, hebben jarenlange ervaring of zijn werkzaam als docent of onderzoeker op universiteiten.

Lage tarieven: voordeelpakketten en losse uren

Geen verplichte afnames of verborgen kosten. Wij houden onze tarieven laag door te besparen op overhead. Hierdoor is ons uurtarief lager dan die van andere grote bureaus. Wij zullen echter nooit besparen op de kwaliteit van onze begeleiders.

Flexibiliteit

Je kunt niet alleen face-to-face met onze scriptiebegeleiders afspreken, maar ook online. Hierdoor plan je veel eenvoudiger afspraken in, eventueel ook buiten kantooruren. Onze begeleiding is daardoor ook zeer geschikt voor studenten die een studie met een baan en/of een gezin combineren.

scriptiebegeleiding studielab

Meer informatie? Stel vrijblijvend je vraag aan één van onze scriptiebegeleiders.

Stuur een WhatsApp bericht naar 0653161485

Hoe helpen wij?

Wil je weten of scriptiebegeleiding iets voor jou is? Hieronder lees je meer over onze werkwijze. Twijfel je nog? De eerste (telefonische) intake met Studielab is altijd gratis!

Scriptiebegeleiding: online of op locatie

Wij helpen studenten die uiteenlopende studies volgen aan een hogeschool of universiteit, zoals: Media en Entertainment Management, Economie, Psychologie, Geneeskunde, SPH, Rechten, Fysiotherapie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde en bijna iedere andere opleiding die je maar kan bedenken! Wij helpen studenten die het schrijven van een scriptie lastig vinden of geen of weinig begeleiding krijgen vanuit hun instelling. Ook helpen we studenten die efficiënt aan de slag willen, omdat ze sneller willen afstuderen of weinig tijd hebben. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn indien studenten al werken en daarnaast deeltijd studeren. Wij bieden scriptiehulp aan door heel Nederland en België en helpen ook studenten in het buitenland.

Onze werkwijze

Stap 1: intake. Wanneer we jouw aanvraag hebben ontvangen gaan we gelijk aan de slag. Je voert desgewenst een vrijblijvend en gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek of we hebben contact via de mail. Waar loop je tegen aan? Waar zou je hulp bij willen? We leggen jou vervolgens uit hoe wij jou kunnen helpen bij het schrijven van je scriptie en hoe de begeleiding er uit kan zien.                                                                                                                                                   

Stap 2: koppelen aan een begeleider. We zoeken op basis van deze informatie voor jou de meest geschikte scriptiebegeleider. Deze leggen we vrijblijvend aan je voor.

Stap 3: uren inkopen en begeleiding krijgen. Wil je graag begeleiding krijgen van deze begeleider? Dan kun jij je aanmelden bij ons online platform en eenvoudig begeleidingsuren aanschaffen. Hierna word je in het systeem aan jouw begeleider gekoppeld en deze neemt contact met je op om een eerste afspraak te maken. Hoe vaak je afspreekt hangt af van jouw wensen en je hulpvraag. Je kunt het traject in overleg met je scriptiebegeleider volledig zelf vormgeven. Na ieder begeleidingsmoment schrijft je begeleider de gebruikte tijd af in het systeem. Zo weet je altijd precies wat je saldo is en kun je indien nodig uren bijkopen.

 

scriptiebegeleiding

Het doel van scriptiebegeleiding is juist om te zorgen dat je uiteindelijk met zo min mogelijk begeleidingsuren zelfstandig verder kunt. Wij doen het niet voor jou, maar leggen uit, geven concrete tips en feedback, passen samen aan en laten voorbeelden zien. Zo ga je het zelf goed begrijpen en heb je op den duur bovendien minder hulp bij je scriptie nodig. Op deze wijze houden wij scriptiebegeleiding voor jou betaalbaar.

Het maakt niet uit waar in het proces jij je bevindt, wij helpen bij alle onderdelen!

Scriptiebegeleiding vanaf de start, je bent nog niet begonnen:

Moet jij nog beginnen met het schrijven van je scriptie of plan van aanpak? Wij helpen jou met het bedenken van een goede onderzoeksvraag en hypotheses. Dit doen we door met jou te sparren, met je mee te denken en door jou te laten zien hoe jij een goede onderzoeksopzet kunt schrijven. Wij laten je indien nodig zien hoe je voor jouw literatuuronderzoek snel en efficiënt relevante bronnen kan vinden en hoe je deze snel kan scannen op bruikbaarheid. Daarnaast kunnen we helpen met het bedenken van een passende onderzoeksmethode bij jouw onderzoeksvraag, het maken van een scriptie outline, het uitvoeren van onderzoek en het beschrijven van de resultaten. Ook bieden wij effectieve statistiekbegeleiding aan indien je analyses in SPSS of bijvoorbeeld Stata moet uitvoeren. 

Je zit er middenin:

Ben je al een tijdje bezig met je scriptie, maar loop je vast? Twijfel je of je onderzoeksvragen en hypothesen wel kloppen of weet je niet zeker of je onderzoeksmethode wel goed is? Krijg je feedback die jij niet begrijpt of krijg je überhaupt geen begeleiding meer? Wij kijken tijdens de scriptiebegeleiding samen naar je stukken en laten jou zien wat er aangepast moet worden en hoe je dat kunt doen. Verder kunnen wij helpen met het analyseren, interpreteren en juist rapporteren van jouw resultaten. Ook geven we uitleg en tips om je scriptie te verbeteren en om een goede conclusie, discussie een aanbevelingen te kunnen schrijven.

Je scriptie is afgekeurd:

Is jouw scriptie afgekeurd en heb je hulp nodig bij jouw scriptie herkansing? Wij helpen je verder! Denk daarbij aan het aanbrengen van structuur, het creëren van een helder verhaal met een duidelijke rode draad en het begrijpen van de feedback van je begeleider of beoordelaar. We leggen daarbij de focus op díe onderdelen waarover jij de meeste feedback hebt gekregen. We helpen jou om zo snel en efficiënt mogelijk een voldoende voor je scriptie te krijgen!