Hulp bij statistiek

Hulp bij statistiek: onze experts bieden hulp bij SPSS en Stata!

Hulp bij statistiek: experts helpen bij het (af)studeren

Statistiek is onderdeel van veel hbo- en universitaire studies. Wie een hbo scriptie of  masterscriptie moet schrijven en kwantitatief onderzoek uitvoert moet daarom vaak gebruik maken van statistische computerprogramma's. Nederlandse studenten maken daarbij veelal gebruik van SPSS en Stata, maar hebben vaak veel moeite met het gebruik hiervan. Deze statistiekprogramma's zijn namelijk vrij complex en bovendien is het zelfstandig bepalen van de benodigde analyses voor veel studenten nieuw. Ook is het begrijpelijk dat studenten de opgedane kennis van SPSS of Stata snel weer verliezen, doordat ze het bij veel vakken niet nodig hebben. Veel studenten lopen daarom vast bij het statische gedeelte van de scriptie. Onze statistiekbegeleiding helpt gelukkig om weer verder te kunnen! Onze begeleiders zijn onderzoekers die veel ervaring hebben met het gebruik van Stata en SPPS. Ze kunnen daarom effectieve scriptiehulp bieden, maar ook helpen bij een specifieke opdracht of bijles geven!

Individuele statistiekbegeleiding in SPSS of Stata

Bij Studielab kunnen wij je op verschillende manieren helpen met statistiek. Zo bieden onze begeleiders allereerst afstudeerhulp wanneer je vastloopt bij het statistische gedeelte van je onderzoek. Zo kan een begeleider helpen bij het kiezen van de juiste analyses, het bepalen van je onderzoeksmodel en het analyseren van je data. Ook bij het verwerken van je resultaten in je hoofdstukken en de conclusie en bij de interpretatie hiervan in je discussie, kunnen wij begeleiding bieden. Het maakt overigens niet uit of jij pas net begonnen bent met schrijven of al ver geraakt bent: onze flexibele begeleiders kunnen altijd hulp bieden. 

Heb je behoefte aan bijles in statistiek of zoek je hulp bij een verslag, tentamen of andere opdracht? Onze statistiekbegeleiders staan voor je klaar!

Praktische en concrete hulp bij statistiek

Een tentamen statistiek halen is iets anders dan je statistische kennis daadwerkelijk toepassen op een concrete casus. Veel studenten raken de weg kwijt in de beschikbare studieboeken, twijfelen aan hun plan van aanpak en weten niet zeker of ze de juiste dataset hebben. Ook bij het analyseren van de resultaten zien we bovendien dat studenten twijfelen of ze wel de juiste conclusies trekken. Ieder onderzoek is immers anders. Wij bieden daarom concrete en vooral praktische hulp bij statistiek aan, waarbij je 1 op 1 met de begeleider naar jouw specifieke analyses gaat kijken. Vaak zijn enkele sessie voldoende en kun je daarna eenvoudig zelf de scriptie afschrijven!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *