master thesis schrijven

Master thesis

Aan het eind van je universitaire opleiding moet je een master thesis schrijven. Voor sommige studenten is dit de allereerste scriptie. Vaak heb je echter al een bachelor scriptie of hbo scriptie geschreven voor een eerdere studie. Een master thesis schrijven is echter net iets anders. Waar moet je op letten bij het schrijven van de master scriptie?

Aandachtspunten master thesis

Schreef je eerder een scriptie voor een hbo opleiding? Dan zal je gemerkt hebben dat deze een meer praktijkgerichte insteek had. De scriptie voor een universitaire bacheloropleiding is veel meer wetenschappelijk georiënteerd. De master thesis wijkt in die zin niet veel af van de bachelor thesis. Wel krijg je bij de bachelor scriptie vaak de keuze uit vaste scriptie onderwerpen, terwijl je bij de master meestal met een eigen relevant onderwerp moet komen. Bovendien heeft een master scriptie vaak een veel grotere omvang en worden er hogere eisen aan de master thesis gesteld. Om een mooi cijfer te behalen moet je er dus veel meer tijd en aandacht aan besteden. Let bij het schrijven van je master thesis daarom op de volgde punten:

  • Kies een onderwerp met wetenschappelijke relevantie. Voeg aan je master scriptie iets toe wat nieuw is.
  • Neem ruim de tijd voor het plan van aanpak.
  • Wijk niet van de kern van je onderzoek af en durf te focussen: veel studenten willen te veel onderzoeken, waardoor diepgang uiteindelijk ontbreekt.
  • Maak een schrijfschema en houd je zoveel mogelijk aan je planning.
  • Durf kritisch te zijn, maar blijf niet te lang hangen bij bepaalde stukken tekst. Soms is het goed om door te gaan met schrijven en er later nog eens opnieuw naar te kijken.
  • Vraag om feedback. Een ander ziet vaak dingen die je zelf niet meer opmerkt.
  • Neem geregeld een scriptiebreak: aan één stuk door willen schrijven is vaak niet productief. Pauzes en ontspanning zijn gezond en effectief.
  • Loop je vast? Vraag op tijd om scriptiehulp bij je eigen begeleider of bij een externe scriptiebegeleider.

Hulp bij je master thesis schrijven

Loop je vast bij het schrijven van je master thesis of ben je onzeker over je werk? Je bent niet de enige! Veel studenten vinden een master thesis schrijven lastig en hebben behoefte aan extra ondersteuning. Vaak is de begeleiding vanuit de eigen onderwijsinstelling helaas niet toereikend. Wij begeleiden wo-studenten van alle opleidingen daarom bij het schrijven van de master scriptie. Wij bieden hulp bij de scriptie in alle fases van het scriptie schrijven. Ook bieden wij scriptiebegeleiding indien de scriptie afgekeurd is en je hem moet verbeteren.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

 

 

master thesis schrijven

Loop je vast bij het schrijven van je master thesis? Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Eerlijke tarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *