online activiteiten

Online activiteiten, met deze tips verloopt alles soepel

Door Laura Mariska

Nu we gedwongen zijn om alle schoolopdrachten online te doen, vergt dat nogal wat aanpassing. Hoe bereid je je goed voor op online activiteiten en hoe houd je overzicht. Deze tips zullen je op weg helpen.

 

1 Maak goede samenvattingen

Toetsen worden nu online gegeven, daarom is het essentieel dat je goede samenvattingen hebt. Leg alle samenvattingen die je nodig hebt voor de toets naast je voor overzicht tijdens het maken van de toets. Maar het is natuurlijk ook gewoon goed om zelf al zoveel mogelijk stof in te studeren. Dan heb je minder stress voordat je de toets gaat maken. Het is namelijk wel voordelig dat je de samenvatting erbij mag houden, maar je hebt ook minder tijd om de toets te maken, dus houdt dat goed in je achterhoofd. Daarnaast zou je ook nog kunnen overwegen om een samenvatting te kopen of zelfs je eigen samenvatting te verkopen!

2 Contact houden

Houd contact met leraren. Nu alles online is, is het makkelijk om dingen maar te laten gaan. Maar juist als je vragen hebt, blijf in contact met leraren. Ze helpen je liever vijf keer dan dat je niks aangeeft en het eigenlijk stiekem niet snapt. En zo laat je zien dat je gemotiveerd bent om het te snappen.

3 Maak een realistische planning

Het is belangrijk om je aan een planning te houden. Nu alles online is, moet je in de gaten houden dat je niet te veel doet of juist te veel afleiding om je heen hebt. Dus hak je taken in kleine delen voor meer overzicht en besteed een paar uur eraan, maar neem ook genoeg pauze tussendoor. Als je vastloopt, kijk dan een ander moment weer opnieuw ernaar.

4 Samenwerken en feedback

Je zit niet als enige in het schuitje van online activiteiten. Je medestudenten maken precies hetzelfde mee. Profiteer juist daarvan door elkaar te adviseren, samen te werken met elkaar en elkaar vragen te stellen. Zo zie je ook het werk van de ander en blijf je scherper bij de opdrachten die je in deze periode maakt.

5 Online activiteiten: zet alles in je agenda

Ik raad Google Calender aan, maar wellicht ben je meer van de fysieke papieren agenda. Test wat het beste werkt voor jou en gebruik die methode. Schrijf in ieder geval al je online lessen daarin op. Nu ze online zijn, hoef je nergens heen en dat kan je valkuil worden doordat je het vergeet. Houd alles goed bij en zet alle online activiteiten in je agenda zodat je niks mist.

Nog 10 tips voor motivatie en productiviteit

 

 

Hulp nodig bij het afstuderen? Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Eerlijke tarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *