scriptie schijven in twee weken

Hoe lang duurt het schrijven van een scriptie?

Veel studenten hebben door omstandigheden een krappe deadline bij het schrijven van de scriptie. Hoe snel kun je een scriptie schrijven en hoeveel uur moet je er dan mee bezig zijn? Hieronder gaan we in op deze vragen. Ook geven we antwoord op de vraag: een scriptie schrijven in twee weken, is dat mogelijk?

Omvangt van de scriptie in studiepunten

De meeste studenten doen 3 tot 9 maanden over het schrijven van een scriptie. Die tijd is nodig om een goed plan van aanpak te schrijven, het onderzoek zorgvuldig uit te voeren en alle resultaten vervolgens te verwerken in een ijzersterke scriptie. Een scriptie schrijven in twee weken is om die reden niet gemakkelijk en ook zeker niet wenselijk. Kijk daarom vooraf altijd naar de eisen van de opleiding: hoeveel studiepunten (ECTS) staan er voor je scriptie? Volgens onderwijsinstellingen staat 1 ECTS gemiddeld gelijk aan 28 uur werk. Krijg je 10 studiepunten voor je scriptie? Dan verwacht de opleiding dus dat je er 280 uur (7 fulltime weken) aan zult besteden.

Externe omstandigheden scriptie

Het maken van een goede scriptie planning is heel belangrijk en zorgt voor rust en controle. Toch zijn er veel externe omstandigheden die invloed kunnen uitoefenen op je planning. Krijg je bijvoorbeeld een reeds goedgekeurd onderwerp toegewezen dan kun je direct aan de slag. Vaak moet je echter zelf een keuze maken uit de verschillende scriptie onderwerpen en wachten op goedkeuring van je docent.Daarnaast is het de vraag of je regelmatig feedback of een go van de scriptiebegeleider van je opleiding moet vragen of dat je direct mag doorwerken. Niet alle begeleiders kunnen snel reageren, waardoor dergelijke feedback momenten voor veel vertraging kunnen zorgen. Bovendien ben je bijna altijd afhankelijk van anderen. Denk aan de respondenten voor je enquête, personen die je gaat interviewen of een opdrachtgever die informatie moet aanleveren. Daarnaast kunnen privéomstandigheden of tentamens zorgen voor extra tijdsdruk. Het is daarom zeer verstandig om op tijd te beginnen met het schrijven van je onderzoeksplan. Wacht ook niet te lang met het vragen van scriptiehulp indien je vastloopt.

Wat voor onderzoek voer je uit?

Of een scriptie schrijven in twee weken haalbaar is, hangt ook af van het type onderzoek dat je moet je uitvoeren. Voer je een kwantitatief of kwalitatief onderzoek uit en welke onderzoeksmethoden pas je toe? In twee weken tijd een praktijkonderzoek uitvoeren en de bijbehorende scriptie schrijven is echt onmogelijk en zeker niet wenselijk. Heb je alle resultaten al verzameld of voer je alleen een literatuuronderzoek uit? Dan kan het met de juiste planning, inzet en vaardigheden wel mogelijk zijn om in slechts enkele weken een goede scriptie te schrijven. Het loont in ieder geval om ook bij een krappe deadline alles op alles te zetten om de scriptie te halen. Wordt de scriptie afgekeurd omdat je niet alles goed op papier hebt gekregen? Dan krijg je in ieder geval nuttige feedback op datgene wat je al wel geschreven hebt. Zo wordt het eenvoudiger om de scriptie de tweede keer wel te halen.

Ondersteuning nodig bij het schrijven van de scriptie? Informeer naar onze scriptiebegeleiding, spss hulp en stata hulp; deadlines zijn voor ons geen probleem!

 

scriptie schijven in twee weken

Studielab biedt effectieve hulp bij stata en spss analyses en scriptiehulp aan in alle fases van het scriptie schrijven. Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

Loop je vast bij het schrijven van je scriptie? Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Eerlijke tarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *