Scriptiehulp: onze aanpak

Hoe gaat scriptiehulp in zijn werk?

Een scriptie schrijven is voor iedereen anders. Scriptiehulp van Studielab begint daarom altijd desgewenst met een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek. Hierin leggen we je hulpvraag bloot en leggen we uit hoe de scriptiebegeleiders van Studielab te werk gaan. Wij willen bovendien dat elke student een goede klik heeft de begeleider. Indien gewenst mag je daarom ook altijd vrijblijvend kennis maken met je potentiële scriptiebegeleider. Dit kan onder andere telefonisch of via skype.

Wij bieden altijd heel praktische scriptiebegeleiding op maat aan. Voor veel studenten is het bijvoorbeeld erg handig om feedback en opmerkingen in de scriptie zelf te krijgen. Andere studenten overleggen liever over het scriptie schrijven. Dit kan tijdens een afspraak op locatie of bijvoorbeeld via Skype. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Jouw scriptiebegeleider kijkt altijd naar jouw behoeftes en hulpvraag. Onze professionele scriptiebegeleiding is er op gericht afstuderen voor jou zo prettig mogelijk te maken. Daarom zijn de adviezen en tips altijd heel concreet en duidelijk. Doel is bovendien om elke student specifieke vaardigheden aan te leren. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk zelf hun thesis afronden en afstuderen. Onze studenten beoordelen onze scriptiebegeleiding het afgelopen jaar gemiddeld met een 9.4!

Ik moet een scriptie schrijven; waarbij kunnen jullie helpen?

In welke fase van het scriptie schrijven jij ook zit; Studielab kan je verder helpen. Moet je nog beginnen met het schrijven van je scriptie? Onze begeleiders kunnen je helpen bij het kiezen van het beste scriptieonderwerp. Ook kunnen ze helpen bij het maken van een plan van aanpak. Wat is bijvoorbeeld een goede onderzoeksvraag? Of hoe formuleer je correcte hoofd- en deelvragen en hoe geef je het theoretisch kader van je scriptie vorm? Ook wanneer je al midden in het scriptieproces zit, kun je bij ons terecht. Wij bieden praktische en concrete scriptiebegeleiding aan studenten die zijn vastgelopen of bijvoorbeeld twijfelen over hun literatuuronderzoek, conclusie of statistiek.

Ben je bezig met een praktisch afstudeeronderzoek? Wij bieden ook hulp bij het formuleren van interviewvragen, het analyseren van data en het beschrijven van onderzoeksresultaten. Is je scriptie tijdens het eerste beoordelingsmoment onvoldoende gebleken? Wij geven concrete hulp en feedback om je scriptie te verbeteren. Daarbij doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat jij alsnog kunt afstuderen!

Mijn opleiding staat er niet tussen, kan ik wel bij jullie terecht voor scriptiebegeleiding?

Onze professionele scriptiebegeleiders hebben allemaal een academische achtergrond en veel ervaring in het begeleiden van zeer uiteenlopende scriptietrajecten. Wij helpen studenten die uiteenlopende studies volgen en kunnen (bijna) alle hbo- en wo-studenten helpen. Moet jij een scriptie schrijven, maar ben je deeltijdstudent en heb je daarnaast dus de verplichting van een (veeleisende) baan of bijvoorbeeld de zorg voor een gezin? Ook dan kunnen onze flexibele scriptiebegeleiders je helpen!

Waarom kiezen voor Studielab?

Wij vinden het ontzettend belangrijk om eerlijk en transparant te werken en willen graag dat jij de juiste keuze maakt. Een goede klik hebben met je scriptie- of studiebegeleider is erg belangrijk. Daarom krijg je bij ons altijd een gratis telefonisch intakegesprek, waarin we goed kunnen beoordelen wie er bij je past. Ook daarna heb je nog de kans om vrijblijvend kennis te maken met je potentiële begeleider. Je gaat dus nooit zomaar met iemand in zee. Nadat de juiste match tot stand is gekomen gaat de begeleiding van start. Deze is altijd professioneel en precies afgestemd op jouw hulpvraag en behoeftes.

Kwaliteit staat bij ons altijd voorop. We hebben academische, zeer ervaren scriptiebegeleiders in huis en daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. Toch lukt het ons om, door onze overige bedrijfskosten laag te houden, zeer concurrerende tarieven te hanteren. Studielab hanteert in vergelijking tot andere aanbieders een laag uurtarief, rekent geen overige kosten en verplicht je niet tot de afname van een bepaald aantal uren. De student staan bij ons altijd centraal. Meer weten? Vraag vrijblijvend een gratis intake aan!

Hoe wordt er beslist wie mij gaat begeleiden?

Een scriptie schrijven is vaak een langdurig proces. Het is daarom belangrijk dat je aan een begeleider gekoppeld wordt die niet alleen de juiste expertise heeft; er moet ook een klik zijn. Tijdens het gratis telefonische intakegesprek proberen we al zo goed mogelijk te beoordelen wie er het beste bij je past. Niet zeker? Geen probleem! Je krijgt indien gewenst altijd de kans om ook nog vrijblijvend met je potentiële begeleider kennis te maken. Bijvoorbeeld telefonisch of via skype.

Hoe snel kan ik starten?

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag. Daarbij kijken we ook naar eventuele deadlines. We bespreken dus altijd vooraf hoe snel jij wil starten en welke mogelijkheden onze begeleiders hebben. Over het algemeen zijn we zeer flexibel en daardoor kun je meestal vrijwel direct aan de slag!

scriptie schrijven

Studiebegeleiding: onze aanpak

Hoe verloopt een traject met een studiebegeleider?

Elk traject begint desgewenst met een gratis telefonisch intakegesprek. Hierin bespreek je jouw specifieke hulpvraag: waar loop je tegenaan en waar zou je hulp bij willen? Op basis van deze informatie word je gekoppeld aan een studiebegeleider die bij je past. Eventueel kun je, voor je echt van start gaat, nog even vrijblijvend kennis maken met deze studiebegeleider. Vervolgens koop je begeleidingsuren in en gaat de studiebegeleiding van start. Elke traject is maatwerk, dus hoe het precies verloopt hangt af van jouw situatie en hulpvraag. Het doel is in ieder geval wel altijd om jou zoveel mogelijke (studie-)vaardigheden bij te brengen, waardoor je uiteindelijk zelf effectief verder kunt! Op deze pagina lees je meer over studiebegeleiding en over hoe dit traject eruit kan zien.

Met welke opleidingen kan ik bij jullie terecht voor studiebegeleiding?

Volg jij een mbo- hbo- of wo-opleiding en heb je, om welke reden dan ook, moeite met studeren? Dan kan je bij ons terecht! Wij helpen voltijd studenten, maar ook studenten die deeltijd studeren en daarnaast bijvoorbeeld een baan of gezin hebben.

Wij helpen studenten die vanwege dyslexie, ADHD of chronische ziekte extra ondersteuning nodig hebben bij het studeren. Een studiecoach van Studielab helpt echter ook studenten die het ‘gewoon’ lastig vinden om effectief te studeren of die willen leren hoe ze slim studeren kunnen. Daarvan kan bijvoorbeeld sprake zijn indien je last hebt van concentratieproblemen of uitstelgedrag. Ook bij examenvrees of faalangst bieden wij hulp. Weten of studiebegeleiding iets voor jou is? Vraag dan geheel vrijblijvend een intake aan!

Hoe wordt er beslist wie mij gaat begeleiden?

Tijdens een gratis en vrijblijvend telefonisch intakegesprek, stellen we samen vast wat jouw hulpvraag is. We beoordelen dan gelijk welke studiebegeleider jou goed zou kunnen helpen. Wil je eerst vrijblijvend kennis maken met hem of haar? Dat kan!

Hoe snel kan ik starten?

Vooraf stellen we vast wat jouw wensen zijn en in hoeverre onze mogelijkheden hierop aansluiten. Over het algemeen hebben onze begeleiders geen 9-tot-5 mentaliteit en zijn ze zeer flexibel inzetbaar. Veel van onze begeleiders werken in overleg ook in de avond en weekenden. We kunnen daarom bijna altijd snel van start! Wil je nog flexibel zijn? Kies dan voor online studiehulp.

De kosten van scriptiehulp of studiebegeleiding

Wat kost scriptiebegeleiding of studiebegeleiding?

Een scriptie schrijven is een individueel en uniek proces. Dit geldt ook voor studiebegeleiding. Wij bieden daarom voordelige pakketten aan, maar hanteren ook een concurrerend los uurtarief. Zo zorgen we ervoor dat jij nooit teveel betaald! Een uur online begeleiding kost vanaf €49,95 per uur en een uur begeleiding op locatie kost vanaf €59,95.

Betaal ik altijd per heel uur?

Nee. Je kunt bij Studielab alleen hele uren aanschaffen, maar de contactmomenten worden niet in hele uren afgerond. Met name online scriptiebegeleiding en studiebegeleiding op afstand, leent zich juist erg goed voor het inplannen van meerdere, korte contactmomenten. Wanneer jij 20 minuten met je begeleider contact hebt via skype, gaat er ook echt maar 20 minuten van je urentegoed af. Neem je begeleiding op locatie af? Dan spreek je wel altijd voor tenminste 1 uur af.

Zijn er verborgen of bijkomende kosten?

Nee. Studielab hanteert geen administratiekosten, transactiekosten of andere verborgen kosten. De uurtarieven staan altijd vast.

Onze scriptiebegeleiders zijn zeer ervaren en worden aan jou gekoppeld omdat ze genoeg kennis en ervaring hebben om jou goed te kunnen begeleiden. Heb je scriptiehulp nodig tijdens het scriptie schrijven en lever je daardoor vooraf al diverse stukken aan? Dan zal de begeleider (in goed overleg) wat tijd gebruiken om zich in te lezen en voor te bereiden. Zo kan de scriptiebegeleiding daarna direct heel effectief van start gaan. Wil je dit liever niet? De begeleider kan zich ook tijdens je afspraak (indien je op locatie afspreekt) verdiepen in je stukken. Ervaring leert echter dat dit veel minder efficiënt is.

Hoeveel uren heb ik nodig?

Dit hangt volledig af van jouw situatie en hulpvraag. Wil je scriptiehulp bij het gehele proces of heb je bijvoorbeeld enkel hulp nodig bij het schrijven van je onderzoeksresultaten? Ben je op zoek naar intensieve studiebegeleiding of is het voor jou voldoende om eens per twee weken te sparren met een studiecoach? Sommige scriptiestudenten kunnen een goede scriptie schrijven na enkele uren begeleiding, terwijl andere veel intensievere hulp nodig hebben. Gelukkig kun je bij ons kiezen uit een pakket of losse uren: je zit dus altijd goed!

Moet ik een bepaald aantal uren afnemen?

Nee, onze tarieven staan vast. Ongeacht het aantal uren dat je afneemt, betaal je €59,95 voor een online uur en €65 voor begeleiding op locatie. Wel krijg je na 10 uren te hebben afgenomen, 10% korting op alle volgende uren!

Om te voorkomen dat wij elk uur los moet factureren en de student elk uur los moet overboeken, maken wij doorgaans een factuur voor 5 begeleidingsuren. Uren die niet opgemaakt worden, krijg je op verzoek weer retour!

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Wanneer je hebt besloten om te starten, mail je ons je adresgegevens. Hiermee maken we voor jou een factuur. Deze kun je direct via ideal betalen of je kunt het bedrag overmaken. Voordat de begeleiding start dienen de uren ingekocht te zijn.

Kan ik een afspraak annuleren?

Je kunt een gemaakte afspraak tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren of met wederzijdse instemming verzetten. Annuleer of verzet je de afspraak niet binnen 48 uur, dan zal het begeleidingsuur in rekening worden gebracht.

Super snel contact? Stuur een WhatsApp bericht naar 0653161485

Wij reageren altijd binnen 12 uur!

Algemene vragen

Kan ik online begeleiding ook met begeleiding op locatie ook combineren?

Bijna al onze scriptie- en studiebegeleiders werken zowel online als op locatie. Hierdoor is het mogelijk om beide vormen van begeleiding met elkaar te combineren. Tijdens het gratis intakegesprek achterhalen we jouw hulpvraag en wensen, waardoor we je kunnen koppelen aan een begeleider die bij je past.

Ik geef informatie en stuur documenten in; hoe gaan jullie om met mijn privacy?

De privacy van al onze (potentiële) klanten is voor ons heel belangrijk en wordt door ons gerespecteerd. Wij zullen nooit persoonsgegevens verstrekken aan derden of aan bijvoorbeeld stage- of onderwijsinstellingen. Wij behandelen alle informatie, inclusief jouw documenten, vertrouwelijk. Al onze studie- en scriptiebegeleiders tekenen hiertoe een privacy-overeenkomst.

Ik ben deeltijdstudent en heb daarnaast een hoop andere verplichtingen. Kan ik bij jullie terecht voor scriptiebegeleiding of studiebegeleiding?

Veel van onze studenten volgen een deeltijdstudie of combineren een scriptie schrijven of studie met een baan of een gezin. Onze begeleiders zijn flexibel en hanteren over het algemeen geen 9-tot-5 mentaliteit. Daardoor kunnen wij werkende studenten of studenten met een gezin, ook zeer goed begeleiden. Bovendien leren we je vaardigheden aan waardoor je uiteindelijk zelf verder kunt. Heb je weinig tijd voor je studie of hele strakke deadlines? Onze professionele begeleiders kunnen samen met jou een goede planning maken en fungeren als stok achter de deur. Samen doen we er alles aan om afstuderen zo prettig en makkelijk mogelijk te maken!

Wat zijn jullie openingstijden?

Veel van onze begeleiders werken (ook) in de avonden en/of weekenden. Officiële openingstijden zijn er daarom niet. Vul je ons contactformulier in, stuur je een Whatsapp bericht op 0653161485 of mail je naar info@studielab.nl? Dan is ons streven om altijd binnen 24 uur te reageren. In de meeste gevallen krijg je echter al binnen enkele uren een reactie!

Nog geen antwoord op jouw vraag gekregen? Mail dan vrijblijvend je vraag naar info@studielab.nl of vul het contactformulier in!