financiële scriptie

Scriptie voor financiële opleiding schrijven? Lees deze tips!

Je bent een financiële opleiding aan het afronden en staat op het punt om een scriptie te gaan schrijven. Een erg spannende en vooral belangrijke periode die gepaard zal gaan met ups en downs. Het schrijven van een scriptie wordt namelijk vaak onderschat, waardoor er aan het einde van deze periode regelmatig veel stress ontstaat. Het liefst houd je jezelf aan de scriptie planning, zodat je zonder enige zorgen de studie afrond. Maar helaas is dit de grootste valkuil voor veel studenten. Om er voor te zorgen dat jij zo min mogelijk stress ervaart tijdens de afronding van jouw financiële studie, hebben we in dit artikel een aantal tips opgesteld.

Op tijd beginnen met gegevens verzamelen

Financiële studies staan in het teken van cijfers. In de laatste periode van de studie zal je daarom in de meeste gevallen een kwantitatief onderzoek moeten uitvoeren. De cijfers voor het kwantitatieve onderzoek krijg je soms van de opleiding, moet je soms zelf verzamelen door middel van onderzoek of opvragen bij je afstudeerbedrijf. Als je bij een bedrijf afstudeert en je gegevens van hen nodig hebt, is het aan te raden om dit al voor de start van je scriptie aan te geven. Voornamelijk bij grote bedrijven kan het een tijd duren voor deze gegevens voor je zijn verzameld of er moet zelfs goedkeuring komen om deze gegevens te delen. Niets is vervelender dan wachten op iemand anders waardoor je later zelf in de problemen komt. Probeer dit dus te voorkomen en het op tijd te regelen.

Wanneer je data van externe bronnen nodig hebt is het verstandig om deze gegevens te zoeken in gerenommeerde databanken. Via je opleider heb je vaak toegang tot wetenschappelijke databanken boordevol informatie. Deze gegevens zijn in de meeste gevallen een stuk betrouwbaarder dan de gegevens die je via standaard zoekmachines, zoals die van Google, kunt vinden.

De data kun je vervolgens verwerken in statistische analyses via tools zoals Excel, SPSS en Stata. Vaak loop je dan tegen een hoop vragen aan. Studielab biedt statistiekbegeleiding aan voor hbo- en wo-studenten, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de analyse kunt maken en hoe je de resultaten kunt interpreteren en rapporteren.

Gebruik voorbeeldscripties

Tips voor het schrijven van een scriptie zijn altijd erg handig, maar wanneer je er even niet uitkomt is het bekijken van voorbeeldscripties vaak een goede oplossing. Niet om af te kijken of iets over te nemen, maar om inspiratie op te doen en om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Een scriptie schrijven doe je vaak alleen waardoor het mogelijk is om jezelf blind te staren op het onderwerp. Je komt soms even niet verder en moet dan op een ander pad worden gezet.

Op het internet zijn erg veel scripties te vinden. Sommige zijn alleen in te zien tegen betaling en andere gratis. Wellicht is het mogelijk om op de site van jouw studie een aantal voorbeeldscripties in te zien. Vraag ook studiegenoten, de kans is groot dat een aantal scripties in omloop zijn en jij die goed kan gebruiken voor wat inspiratie. Soms is een kijk vanuit een andere invalshoek nét wat je nodig hebt.

Creëer een goed beeld van hoe jouw scriptie er uit moet komen te zien

Elke scriptie is anders, daarom is het lastig om aan een format vast te houden. Bedenk van tevoren goed wat je precies wil onderzoeken, wat je hier voor nodig hebt en hoe je jouw scriptie gaat indelen. Als je een goed beeld hebt van hoe jouw eindproduct er uit moet komen te zien, is het makkelijk om hier naartoe te gaan werken. Dit wordt uiteraard ook al in het plan van aanpak grotendeels gedaan.

Mogelijkheden na je studie

Een scriptie schrijven is vaak de laatste fase van je opleiding. De kans is groot dat je daarna op zoek gaat naar een baan. Veel studenten blijven werken bij het bedrijf waar zij zijn afgestudeerd. Hierom is het verstandig om een bedrijf te zoeken waar jij na jouw studie zou willen blijven werken. Wil jij na je studie aan de slag in de moderne bedrijfsadministratie? Probeer dan op deze afdeling binnen een bedrijf jouw scriptie te schrijven.

financiële scriptie

Studielab biedt effectieve hulp bij stata en spss analyses en scriptiehulp aan in alle fases van het scriptie schrijven. Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

Hulp nodig bij je financiële scriptie? Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Eerlijke tarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *