studiebegeleiding- leer effectief studeren

Leer effectief studeren

Voor iedereen verloopt het leren tijdens het volgen van een studie anders. Waar het voor de ene persoon bijvoorbeeld een kwestie is van iets één of twee keer doorlezen, is een ander wekenlang druk met onderstrepen, samenvatten en 'stampen'. Wie tegen problemen met leren aanloopt, hoeft er gelukkig niet alleen voor te staan. Studiebegeleiders kunnen je studievaardigheden bijbrengen die je helpen effectief te leren. Zo leer je zorgvuldig plannen en krijg je tools die je helpen de stof eerder eigen te maken. Extra begeleiding nodig hebben tijdens de studie is zeker niet ongewoon, waardoor steeds meer studenten kiezen voor studiebegeleiding.

Studiebegeleiding voor een beter resultaat

Effectief plannen en je daar dan ook daadwerkelijk aan houden, is iets wat veel studenten lastig vinden. Een studiebegeleider kan je helpen bij het maken van een realistische en overzichtelijke planning. Bovendien fungeert een studiecoach of begeleider, als stok achter de deur. Het creëren van structuur en overzicht in de aanpak van je studie, zorgt daarnaast voor rust en betere studieresultaten. In tegenstelling tot wat sommige studenten denken, hoeft het afnemen van studiebegeleiding niet tijdrovend te zijn. Een studiecoach van Studielab kan je namelijk niet alleen face-2-face, maar ook online ondersteunen. Hierdoor plan je flexibel (korte) sessies in om het meeste rendement uit jezelf en opleiding te halen.

Meer informatie? Bel of WhatsApp naar 0653161485

Wij reageren altijd binnen 12 uur!

Positieve resultaten, dankzij effectief studeren

Het niet behalen van de gewenste resultaten kan door uiteenlopende redenen veroorzaakt worden. Vaak spelen stress, perfectionisme of faalangst een rol. Ook is het mogelijk dat er extra begeleiding nodig is, omdat er lessen gemist zijn of omdat men tijdelijk niet kon studeren. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door (chronische) ziekte of andere beperkingen die studeren lastig maken. Onze studiebegeleiders zijn allen in staat om in te spelen op de persoonlijke situatie en hulpvraag van de student. Zij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om te kunnen omgaan met studenten met ‘special needs’. Het creëren van regelmaat en structuur is hier vaak een belangrijk onderdeel van. Extra ondersteuning als voorbereiding op een tentamenperiode, zorgt bovendien voor een stevige fundering. Studenten zijn dan ook erg tevreden over de resultaten die zij behalen dankzij studiebegeleiding.

Gratis telefonische intake? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  Waarom kiezen voor Studielab?

  • Snel & flexibel contact: deadlines geen probleem!
  • Professionele begeleiding: sneller afstuderen.
  • Transparante lage, tarieven.
  • Tevreden klanten: 100% van de studenten beveelt Studielab aan!

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *