conclusie scriptie schrijven

Conclusie schrijven scriptie

Nadat je de resultaten van je onderzoek gepresenteerd hebt, volgt in één van de laatste hoofdstukken de scriptie conclusie. Een conclusie schrijven betekent het beantwoorden van je hoofdvraag. Het beantwoorden van je hoofdvraag doe je aan de hand van de resultaten van je literatuuronderzoek en het eventuele praktijkonderzoek. Geef concreet antwoord op je hoofdvraag en ga nog niet interpreteren of aanbevelingen doen. Dit doe je pas daarna, in de discussie en aanbevelingen.

Schrijfstijl conclusie

Zorg dat je conclusie een duidelijk antwoord bevat op je centrale vraag / hoofdvraag, maar wees niet te langdradig en val niet onnodig in herhaling. Een goede conclusie is meestal tussen de 200 en 500 woorden lang. Wanneer je in dit hoofdstuk over het uitgevoerde onderzoek praat, dan doe je dit in de voltooid tegenwoordige tijd: ‘uit het onderzoek is gebleken dat’. Bij het presenteren van feitelijkheden schrijf je echter altijd in onvoltooid tegenwoordige tijd: ‘het bedrijf heeft voldoende personeel in dienst, maar maakt nog niet voldoende effect gebruik van de bedrijfsruimte’.

Opbouw conclusie scriptie

Je begint de conclusie met het herhalen van je hoofdvraag (centrale vraag). Op basis van de meest belangrijke resultaten van je onderzoek, trek je duidelijke conclusies ten aanzien van je onderzoek. Vervolgens formuleer je een heel concreet antwoord op je hoofdvraag. Een conclusie is dus niet het herhalen/samenvatten van je belangrijkste resultaten. Nee, je kijkt met een helicopter view naar je resultaten en gaat op basis daarvan een concreet antwoord op je hoofdvraag formuleren.

Loop je vast bij het schrijven van je scriptie? Scriptiehulp van Studielab biedt uitkomst! Tijdens een vrijblijvende gratis intake vertellen wij je meer over onze effectieve scriptiebegeleiding. Neem nu contact met ons op of stuur een whatsap bericht naar 0653161485!

conclusie scriptie schrijven

Bel of app naar 0653161485 of mail naar info@studielab.nl

Lage uurtarieven en altijd snel hulp van een begeleider met de juiste expertise!

Een gratis telefonische intake aanvragen? Vul onderstaand contactformulier in!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *