Hulp bij het afronden van je scriptie

Eindelijk je scriptie afronden? Raadpleeg onze checklist!

Na tijdenland zwoegen is het einde eindelijk in zicht: je bent bijna klaar met het schrijven van je scriptie. Voor je echt van je welverdiende rust kunt gaan genieten, moeten echter nog de laatste puntjes op de worden gezet. Zie je op tegen het afmaken van je scriptie of weet je niet goed wat je allemaal nog moet doen voor het afronden van je scriptie? Wij zetten de belangrijkste zaken hieronder voor je op een rij!

Je scriptie afronden, een checklist:

-Nog geen voorwoord geschreven? Zo schrijf je het perfecte voorwoord!

-Kijk op nieuw naar je management samenvatting of abstract: komt deze nog overeen met je eindproduct?

-Sluit je scriptie af met een passende slotzin. Dit kan bijvoorbeeld een concluderende zin zijn, een zin die je hele scriptie samenvat of een zin die je belangrijkste aanbevelingen samenvat. Ook kun je vooruitblikken op eventueel aangeraden vervolgonderzoek.

-Pak je scriptie leidraad en het beoordelingsformulier erbij en kijk kritisch naar alle onderdelen van je scriptie. Zitten alle verplichte aspecten in je scriptie? Let ook op of je opbouw overeenkomt met de gestelde eisen.

-Idealiter leg jij je scriptie een paar dagen aan de kant. Neem de scriptie daarna, met een frisse blik, nog eens helemaal door. Grote kans dat je kleine fouten spot die je eerder nog niet gezien hebt.

-Loop al je voetnoten na en controleer je literatuurlijst. Voldoen ze aan de gestelde normen (APA of de Leidraad voor juridisch auteurs)?

-Ook verstandig: laat een familielid, vriend of medestudent je scriptie kritisch doorlezen. Vaak merken zij fouten in je taal, spelling of inhoud op, die je zelf inmiddels over het hoofd ziet.

-Doe een plagiaatcheck! Helaas worden er nog steeds scripties afgekeurd op basis van (onbewuste) plagiaat.

-Controleer nog eenmaal grondig je layout: is je pagina indeling correct, klopt je inhoudsopgave en houd jij je aan alle gestelde eisen?

Moeite met het afronden van je scriptie? Studielab helpt!

WhatsApp naar 0653161485 of vul het contactformulier in.

Je scriptie laten nakijken door een externe expert:

Wanneer je heel lang en intensief met je scriptie bezig bent, ontwikkel je bijna altijd een blinde vlek voor bepaalde fouten of tekortkomingen in je scriptie. Ga jij je scriptie afronden en inleveren? Dan is het daarom zeer aan te bevelen om iemand anders nog eenmaal kritisch naar je gehele scriptie te laten kijken. Zij zien vaak fouten, bijvoorbeeld in je schrijfstijl of opbouw, die je zelf niet meer ziet. Uiteraard kun je een familielid of studiegenoot vragen om je scriptie te controleren. Het schrijven van een goede scriptie is echter een vak apart. Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Roep dan de hulp in van een professionele scriptiebegeleider van Studielab. Zij zijn gespecialiseerd in het nakijken van scripties en kunnen samen met jou de scriptie naar een hoger niveau tillen.

 

Gratis telefonische intake? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  Waarom kiezen voor Studielab?

  • Snel & flexibel contact: deadlines geen probleem!
  • Professionele begeleiding: sneller afstuderen.
  • Transparante, lage tarieven!
  • Tevreden klanten: 100% van de studenten beveelt Studielab aan!

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *