berekeningen maken

Tips om betere berekeningen te maken

Wanneer je op school zit, dan horen je natuurlijk bij bepaalde vakken berekeningen maken. Denk bijvoorbeeld aan het vak wiskunde of rekenen. In ieder geval is het van belang dat je weet hoe je een som moet berekenen en hoe je dat doet. Het kan soms best lastig zijn om goede berekeningen te maken met een bepaalde som, daarom kun je hieronder tips vinden die jou gaan helpen om betere berekeningen te maken.

 

berekeningen maken

Alles opschrijven

Het punt van een berekening is om te laten zien hoe jij een bepaalde som hebt uitgevoerd. Dat wil zeggen dat jouw leraar erachter wil komen hoe jij tot een antwoord bent gekomen van een bepaalde som. Een berekening laat precies zien welke stappen jij gevolgd hebt. Daarom is het ook enorm belangrijk om alles wat je doet op te schrijven op je antwoordenblad. Op die manier heb je voor jezelf meer inzicht en kan je docent gemakkelijk jouw stappen volgen. Als je bijvoorbeeld percentielscore moet berekenen kan dat heel lastig zijn, daarom is het van belang dat je alles wat je doet opschrijft, zodat je niet dubbel werk hoeft te verrichten. Mocht je nou niet weten wat een percentielscore is, neem dan snel even een kijkje op www.something.be zodat je je goed kunt voorbereiden op je volgende toets.

Van fouten kun je leren

Wanneer je een keer een fout hebt gemaakt in je berekening is dat natuurlijk niet erg. Het kan namelijk een keer voorkomen dat je een rekenfoutje hebt gemaakt of juist een verkeerd getal hebt opgeschreven. Wees dan ook niet bang om je fout toe te geven en om te kijken waar het precies is misgegaan tijdens het berekenen. Leren van je eigen fouten is namelijk enorm belangrijk. Maak jij een fout, dan kun je er alleen maar van leren. Als je iets fout hebt gedaan, dan doe je het over het algemeen niet zo snel weer. Je leert dus echt van je eigen foutjes.

Formules stampen

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om alle formules uit je hoofd te weten. Je moet weten hoe je bijvoorbeeld de diameter uitrekent van een cirkel. Voor elk probleem in wiskunde is er wel een formule te bedenken, zodat de oplossing altijd klopt. Wanneer je dus de formules kunt koppelen aan een probleem in wiskunde, dan kun je heel snel de som oplossen door een simpele berekening. Let er dan wel op dat je niet alleen het antwoord opschrijft, maar ook de stapjes die je hebben geleid naar het antwoord. Zo kan er niks meer fout gaan en heb je op je volgende toets een dikke voldoende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *